Shop

Tuintafels

Horizon Tuinmeubelen biedt u een grote selectie tuintafels van klein tot groot voor tuinen, terrassen of balkons. Wij zijn gespecialiseerd in balkon tafels en opklapbare tuintafels. Nieuw in ons assortiment zijn de HPL tuintafels welke weinig onderhoud vergen. Voor een natuurlijke uitstraling hebben wij de houten tuintafels. Wij hebben tuintafels voor 2,4,6 of 8 personen.

Ons assortiment

Horizon Tuinmeubelen biedt u een grote selectie tuintafels van klein tot groot voor tuinen, terrassen of balkons. Wij zijn gespecialiseerd in balkon tafels en opklapbare tuintafels. Nieuw in ons assortiment zijn de HPL tuintafels welke weinig onderhoud vergen. Voor een natuurlijke uitstraling hebben wij de houten tuintafels. Wij hebben tuintafels voor 2,4,6 of 8 personen.

Resultaat 1–20 van de 52 resultaten wordt getoond

Veelgestelde vragen

Tuintafels zijn er in vele soorten en modellen. Er zijn ronde, rechthoekige, vierkante, ovale en opklapbare tuintafels. Naast verschillende vormen tuintafels zijn er diverse materialen in tuintafels. Dit zijn bijvoorbeeld teakhouten tuintafels, aluminium tuintafels, HPL-tuintafels, kunststof tuintafels en metalen tuintafels. Dan zijn er nog de verschillende onderstellen voor tuintafels zoals 4 rechte poten op de hoeken of tuintafels met een midden poot of kruispoot. Laten we vooral niet de andere soorten tuintafels vergeten zoals: bartafels, bijzettafels en loungetafels.

Er zijn teakhouten, aluminium, HPL, metalen en keramiek tuintafels. Teakhouten tuintafels hebben een lange levensduur. U kunt deze laten vergrijzen of regelmatig behandelen met een teak sealer. Metalen en aluminium tuintafels zijn voorzien van een coating die een bescherming geeft. Keramiek tuintafels zijn voorzien van keramiek bladen dit zijn stenen tegels welke in een frame liggen. HPL-tuintafels hebben een volkunststof (HPL) blad wat tegen alle weersinvloeden kan. Kies bij tuintafels altijd voor een duurzaam materiaal dit geeft een lange levensduur.

Er bestaan heel veel verschillende maten tuintafels. De maat van de tuintafel is afhankelijk van het aantal personen waarmee je buiten wilt zitten. Bepaal van te voren met hoeveel personen je buiten wilt zitten. Grofweg kun je zeggen dat een rechthoekige tuintafel voor 4 personen gaat tot 180 cm. Een tuintafel vanaf 220 cm. is geschikt voor 6 personen. Een tuintafel van 300 cm. is geschikt voor 8 personen. Uiteraard kunt u ook de kopse kant van een rechthoekige tuintafel benutten, zo kunt u met een kleinere rechthoekige tuintafel toch 2 extra personen kwijt. Een ronde tuintafel van 120 tot 130 cm. is voor 4 personen. Een ronde tuintafel van 150 tot 160 cm. is voor 6 personen. Een ronde tuintafel neemt meer ruimte in.

Een stabiele tuintafel heeft een zwaar blad met stevige poten. Teakhouten tuintafels hebben een hoger gewicht waardoor ze stabieler zijn. Er zijn ook houten tuintafels met aluminium onderstellen dit is ook een stevige combinatie. Metalen tuintafels zijn zwaarder van gewicht en daardoor stabiel. HPL-tuintafels hebben ook een hoger gewicht door de dikte van het tafelblad. Een waterpas ondergrond is belangrijk voor een stabiele tuintafel. De meeste tuintafels hebben stelpootjes waarmee je de tuintafel stabiel kunt stellen. Let hier altijd op bij aanschaf van een tuintafel.

Het merk 4 Seasons Outdoor (4SO) heeft een uitgebreide collectie tuintafels. De gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. 4SO is een merk met de meest uiteenlopende soorten tuintafels. Dit merk is zo goed dat de garantie op de constructie 5 jaar bedraagt. De onderstellen van de tuintafels zijn gemaakt van o.a. Rvs. Een goed merk tuintafels onderscheidt zich door een lange levensduur. Hartman en Kettler hebben ook een grote keuze in goede stabiele tuintafels.

Horizon tuinmeubelen is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in de verkoop van tuinmeubelen. Het bedrijf is gestart op 5 januari 1984. De eerste eigenaren hebben het bedrijf in december 2002 overgedaan aan de huidige eigenaren Emiel en Ingeborg van Nieuwkoop. Door hun kennis en ervaring op het gebied van tuinmeubelen kunnen zij hun klanten uitstekend helpen. In 2024 bestaat Horizon tuinmeubelen 40 jaar op de bekende Rijneke Boulevard in Zoeterwoude.