Shop

Loungesets

Heerlijk ontspannen genieten van het mooie weer en de geweldige zon in uw eigen tuin. Of u dit wilt in uw eentje, met familie of met vrienden. Het kan met een loungeset uit het assortiment van Horizon Tuinmeubelen uit Zoeterwoude-Rijndijk! Wat een luxe. Het maakt uw tuin en de zomer een stuk comfortabeler. Horizon Tuinmeubelen biedt u een grote selectie fantastische loungesets. Loungesets zijn verkrijgbaar in meerdere opstellingen zoals Sofa sets en Hoek loungesets.

Ons assortiment

Heerlijk ontspannen genieten van het mooie weer en de geweldige zon in uw eigen tuin. Of u dit wilt in uw eentje, met familie of met vrienden. Het kan met een loungeset uit het assortiment van Horizon Tuinmeubelen uit Zoeterwoude-Rijndijk! Wat een luxe. Het maakt uw tuin en de zomer een stuk comfortabeler. Horizon Tuinmeubelen biedt u een grote selectie fantastische loungesets. Loungesets zijn verkrijgbaar in meerdere opstellingen zoals Sofa sets en Hoek loungesets.

Resultaat 1–20 van de 21 resultaten wordt getoond

Veelgestelde vragen

In principe kan een loungeset het hele jaar buiten blijven staan. De meeste loungesets zijn gemaakt van gepoedercoated aluminium of rvs. Deze materialen zijn uitermate geschikt om het hele jaar buiten te laten. Een beschermhoes is een goede optie om de levensduur van uw loungeset te verlengen. Ook zorgt een beschermhoes ervoor dat de loungeset minder vies wordt. Het advies is om de loungeset 2 x per jaar goed schoon te maken met water en 2 x per jaar te impregneren met een tuinmeubel beschermer. Dit zorgt ervoor dat de coating van uw loungeset mooi blijft en niet dof wordt.

Er bestaan verschillende soorten loungesets afhankelijk van de grote van uw tuin. Onze collectie bestaat uit hoek loungesets, platform loungesets en sofa loungesets. U kunt er vanuit gaan dat de gemiddelde loungeset een vlak nodig heeft van 3 x 3 meter. Op dit vlak kunt u de meeste loungesets zonder problemen plaatsen. Een hoek loungeset heeft meestal een vaste opstelling. Met een sofa loungeset bent u meer flexibel en kunt u spelen met de beschikbare ruimte. Een platform loungeset geeft ruimte doordat er open plateaus aan de zijkanten zitten.

Aluminium met een coating is het beste materiaal voor een loungeset. Aluminium kan niet roesten maar wel oxideren. De coating van een aluminium loungeset behandelt u met een tuinmeubel beschermer. Gepoedercoated Rvs is ook uitermate geschikt voor het frame van een loungeset. De moderne loungesets zijn vaak een combinatie van verschillende materialen zoals aluminium met Rope of rvs met Rope. Kies altijd voor duurzame materialen zoals aluminium, Rvs of teakhout. Deze materialen zijn het beste geschikt voor het Nederlandse klimaat.

Een loungeset met een hoge rugleuning geeft het beste zitcomfort. Met een hoge rugleuning worden ook uw schouders ondersteund. Een loungeset met een zithoogte vanaf 40 cm. geeft een goede steun aan uw onderbenen. Een loungeset met textileen onder de zitting geeft een wat zachtere zit. Een loungeset met een aluminium bodem geeft een wat stevigere zit. Hoe lager een loungeset is hoe slechter deze zit. Het is belangrijk om een loungeset in een winkel uit te proberen zo kunt u persoonlijk ervaren wat voor u de beste loungeset is. Wanneer u in een loungeset gaat zitten neem Wat langer plaats zo kunt u goed het zitcomfort van de loungeset proberen.

We onderscheiden verschillende soorten kussens voor een loungeset. Er zijn waterafstotende kussens, deze kussens kunnen een keer natregenen en zijn voorzien van afritsbare hoezen. Beter zijn de All weather stoffen loungekussens. Deze All weather stoffen loungekussens kunt u indien gewenst het hele jaar buiten laten liggen. Ook deze All weather kussens hebben afritsbare kussenhoezen. De waterafstotende kussens dient u in de winter binnen te plaatsen. De All weather kussens kunt u schoonmaken met een tuinslang met water. 

De levensduur van een hoogwaardige merk loungeset is over het algemeen 10 tot 15 jaar. De levensduur van een loungeset is afhankelijk hoe u er mee omgaat. Staat de loungeset onder een overkapping dan blijft de loungeset veel mooier. Een beschermhoes in de winter verlengt de levensduur van de loungeset. Het regelmatig schoonmaken van een loungeset is ook aan te bevelen om langer plezier te hebben van een loungeset. Tijdens de gebruiksduur van 10 tot 15 jaar zijn de loungekussens wel een keer aan vervanging toe. Aan de kust zal een loungeset harden slijten door de invloed van het zoute zeewater. 

De gemiddelde loungeset neemt ongeveer 9m2 in beslag. Loungesets zijn er in vele verschillende soorten en maten. Met een modulaire loungeset kunt u d.m.v. verschillende elementen een loungeset samenstellen. Een sofa loungeset bestaat uit een loungebank met 2 losse loungestoelen, deze opstelling is flexibel in te delen. Een hoek loungeset neemt over het algemeen iets meer plaats in. Er bestaan ook lounge-diningsets, dit een combinatie van een loungeset en diningset in 1. De lounge-diningset is uitermate geschikt wanneer de ruimte in de tuin kleiner is.

Horizon tuinmeubelen is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in de verkoop van tuinmeubelen. Het bedrijf is gestart op 5 januari 1984. De eerste eigenaren hebben het bedrijf in december 2002 overgedaan aan de huidige eigenaren Emiel en Ingeborg van Nieuwkoop. Door hun kennis en ervaring op het gebied van tuinmeubelen kunnen zij hun klanten uitstekend helpen. In 2024 bestaat Horizon tuinmeubelen 40 jaar op de bekende Rijneke Boulevard in Zoeterwoude.

Het onderhouden van loungekussens is vrij eenvoudig. In deze video wordt het onderhouden van tuinkussens en loungekussens uitgelegd.