Shop

Tuinstoelen

Bij Horizon Tuinmeubelen heeft u een enorme keuze uit tuinstoelen. Ons aanbod bestaat uit stapelstoelen, opvouwbare stoelen, relaxstoelen, standenstoelen, loungestoelen. Alle tuinstoelen in ons assortiment zijn geschikt voor binnen en buiten. De tuinstoelen bestaan uit verschillende materialen zoals aluminium, teakhout en rvs. Dit zijn duurzame materialen welke weinig onderhoud vergen en een lange levensduur hebben.

Ons assortiment

Bij Horizon Tuinmeubelen heeft u een enorme keuze uit tuinstoelen. Ons aanbod bestaat uit stapelstoelen, opvouwbare stoelen, relaxstoelen, standenstoelen, loungestoelen. Alle tuinstoelen in ons assortiment zijn geschikt voor binnen en buiten. De tuinstoelen bestaan uit verschillende materialen zoals aluminium, teakhout en rvs. Dit zijn duurzame materialen welke weinig onderhoud vergen en een lange levensduur hebben.

Resultaat 1–20 van de 59 resultaten wordt getoond

Veelgestelde vragen

In principe kunnen tuinstoelen het hele jaar buiten blijven staan. Er is een onderscheid tussen verschillende soorten tuinstoelen. Wilt u tuinstoelen in de winter binnen plaatsen kies dan voor opklapbare of stapelbare tuinstoelen van aluminium of metaal. Als u de tuinstoelen het hele jaar buiten wil laten staan kies voor hoogwaardige en duurzame materialen zoals: aluminium, rvs, teakhout of kunststof. In de winter is het raadzaam om de tuinstoelen af te dekken met een beschermhoes. De beschermhoes vastmaken met een spanband. Bij harde wind en storm tuinstoelen altijd binnen plaatsen.

Stel uzelf de vraag wat is het gebruiksdoel van tuinstoelen. Wilt u buiten eten kies dan voor een diningstoel. Bent u een zonliefhebber kies dan voor verstelbare tuinstoelen. Heeft u een groene tuin kies dan voor teakhouten tuinstoelen, deze vergrijzen mooi in de omgeving. Heeft u een moderne tuin dan zouden Rope of rvs-tuinstoelen niet misstaan. Wanneer u meer op leeftijd bent kies voor tuinstoelen met armleuningen en 4 stabiele poten. 4 Seasons Outdoor, Hartman en Kettler hebben een uitgebreid aanbod tuinstoelen.

Het beste materiaal voor tuinstoelen is aluminium of Rvs wat voorzien is van een poedercoating. Tuinstoelen met een poedercoating zijn goed bestand tegen alle weersinvloeden. Tuinstoelen gemaakt van teakhout zijn erg duurzaam en gaan lang mee. Kunststof tuinstoelen zijn betaalbaar en geschikt om te recyclen. Rope tuinstoelen zijn met de handgemaakte tuinstoelen. Rope is een kunststof draad met een versterkte kern van nylon uiterst sterk en ideaal voor tuinstoelen. 4 Seasons Outdoor (4SO) heeft een groot aanbod tuinstoelen waarvoor zij de beste materialen gebruiken. Uiteindelijk is het beste materiaal voor tuinstoelen ook een persoonlijke keuze.

Tuinstoelen met armleuningen hebben het beste zitcomfort. In de tuin wilt u ontspannen kunnen zitten op tuinstoelen. Tuinstoelen met een hoge rugleuning geven meer steun. Relaxstoelen in combinatie met een voetenbank geven veel zitcomfort. Er zijn ook relaxstoelen met een vaste voetensteun, deze voetensteun gaat mee omhoog zodra u de rugleuning naar achteren doet. Naast de verstelbare tuinstoelen bestaan er ook verstelbare loungestoelen. De zithoogte van verstelbare tuinstoelen is hoger dan de zithoogte van verstelbare loungestoelen. Daardoor is het beste zitcomfort afhankelijk van uw lichaamslengte.

Op tuinstoelen zitten verschillende soorten kussens. Tuinstoelen welke verstelbaar zijn, de bekende Hartman tuinstoelen hebben hoge rug kussens. De hoge rug kussens voor verstelbare tuinstoelen zijn er in katoen, polyester of acryl. Dining tuinstoelen zijn meestal voorzien van waterafstotende kussens of All weather kussens die het hele jaar buiten kunnen blijven. De dikte van kussens voor tuinstoelen is ook verschillend. Er zijn 4 cm. kussens voor textileen tuinstoelen. Kussens voor houten tuinstoelen zijn meestal 10 cm. dik. Voor lounge tuinstoelen zijn de kussens nog dikker.

Horizon tuinmeubelen is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in de verkoop van tuinmeubelen. Het bedrijf is gestart op 5 januari 1984. De eerste eigenaren hebben het bedrijf in december 2002 overgedaan aan de huidige eigenaren Emiel en Ingeborg van Nieuwkoop. Door hun kennis en ervaring op het gebied van tuinmeubelen kunnen zij hun klanten uitstekend helpen. In 2024 bestaat Horizon tuinmeubelen 40 jaar op de bekende Rijneke Boulevard in Zoeterwoude.