logo-horizon
Shop

Tuinkussens

Horizon tuinmeubelen is dealer van Hartman tuinkussens. Elk seizoen hebben wij een nieuwe collectie tuinkussens. Bij onze grote collectie loungesets hebben wij ook een assortiment ALL Weather sierkussens van het merk 4 Seasons Outdoor. Geef uw tuinset of loungeset een nieuwe look met nieuwe tuinkussens. Even lekker wegdromen in uw tuinset met nieuwe tuinkussens.

Ons assortiment

Horizon tuinmeubelen is dealer van Hartman tuinkussens. Elk seizoen hebben wij een nieuwe collectie tuinkussens. Bij onze grote collectie loungesets hebben wij ook een assortiment ALL Weather sierkussens van het merk 4 Seasons Outdoor. Geef uw tuinset of loungeset een nieuwe look met nieuwe tuinkussens. Even lekker wegdromen in uw tuinset met nieuwe tuinkussens.

Veelgestelde vragen

We onderscheiden verschillende soorten kussens voor een loungeset. Er zijn waterafstotende kussens, deze kussens kunnen een keer natregenen en zijn voorzien van afritsbare hoezen. Beter zijn de All weather stoffen loungekussens. Deze All weather stoffen loungekussens kunt u indien gewenst het hele jaar buiten laten liggen. Ook deze All weather kussens hebben afritsbare kussenhoezen. De waterafstotende kussens dient u in de winter binnen te plaatsen. De All weather kussens kunt u schoonmaken met een tuinslang met water. 

Er zijn heel veel verschillende soorten tuinkussens. Voor tuinstoelen zijn er katoenen, acryl of polyester tuinkussens. Voor loungesets onderscheiden wij Olefin of polyester kussens. Een goed kussen voor in tuinstoelen is gemaakt van acryl dit is goed kleurecht. De katoenen en polyester tuinkussens zijn ook goed maar minder kleurecht. Voor loungesets zijn de Olefin All weather kussens het beste, deze kunnen indien gewenst het hele jaar buiten blijven. Olefin is zeer kleurecht.

Het beste materiaal voor loungekussens is de Olefin All weather stof van het merk 4 Seasons Outdoor. Samen met Sunbrella zijn dit de stoffen die de beste waterafstotende eigenschappen hebben. Wanneer u een overkapping heeft kunt u de Olefin All weather loungekussens het hele jaar buiten laten liggen. Daarnaast zijn er de polyester waterafstotende kussens. Deze loungekussens hebben een waterafstotende laag en kunnen een keer een buitje hebben. Om de loungekussens in topconditie te houden kunt u in de zomermaanden wanneer u geen overkapping heeft de kussens het beste afdekken met een AeroCover ter voorkoming van vuil en vlekken.

De Olefin All weather loungekussens van het merk 4 Seasons Outdoor kunnen het hele jaar buiten blijven. Echter u moet de kussens dan wel regelmatig schoonmaken met een loungekussen reiniger. Wij adviseren om de All weather loungekussens in de periode van maart t/m. september buiten te gebruiken. Met behulp van een AeroCover beschermhoes kunt u de loungekussens in deze periode buiten laten. Voor wat betreft de periode van oktober t/m. februari raden wij aan om de loungekussens binnen te leggen. De normale tuinkussens kunnen niet buiten blijven liggen, deze moeten bij regen naar binnen!

De levensduur van tuinkussens is over het algemeen flink wat jaren. De levensduur van tuinkussens is afhankelijk hoe u er mee omgaat. Voor tuinkussens zijn speciale opbergtassen te koop. Wanneer u tuinkussens niet gebruikt stop ze in een opbergtas. Dit voorkomt verkleuring en vies worden. Voor loungekussens geldt dat deze over het algemeen lang meegaan. Loungekussens hebben altijd afrisbare kussenhoezen. Door de afritsbare kussenhoezen kunt u deze wassen in de wasmachine. Wanneer u de kussenhoezen meerdere malen heeft gewassen is de waterafstotende laag eraf. Er bestaat een speciaal impregneermiddel om loungekussens weer waterafstotend te maken.

Wij verkopen geen losse loungekussens. Er zijn zoveel verschillende maten loungekussens in omloop dat wij deze niet los verkopen. Tuinkussens verkopen wij in allerlei soorten en maten van het merk Hartman. Wanneer de loungekussens versleten zijn raden wij aan om deze te laten maken bij een stoffeerderij. De loungekussens die wij verkopen horen standaard bij de loungesets die wij verkopen. Op maat gemaakte loungekussens zijn vrij kostbaar. Stel uzelf de vraag of het nog waard is om in de oude loungeset nieuwe kussens te doen!

Tuinkussens en loungekussens kunnen in de winterperiode niet in een opberg box. Doordat in de winter de temperaturen flink lager zijn kan er condensvorming ontstaan. Door de condensvorming gaan zowel tuinkussens als loungekussens schimmelen. Wij raden aan om in de winterperiode tuinkussens en loungekussens binnen te plaatsen.

Het onderhouden van loungekussens is vrij eenvoudig. In deze video wordt het onderhouden van tuinkussens en loungekussens uitgelegd.