Shop

Tuinbanken

Horizon Tuinmeubelen heeft een groot assortiment tuinbanken. Wilt u een traditionele teakhouten tuinbank voor 2,3,4 of 5 personen? Moderne tuinbanken hebben wij ook dit zijn de aluminium of Rope tuinbanken. De tuinbanken die wij verkopen bestaan in verschillende afmetingen met en zonder kussens. Meet van te voren de ruimte op waar u de tuinbank wilt plaatsen.

Ons assortiment

Horizon Tuinmeubelen heeft een groot assortiment tuinbanken. Wilt u een traditionele teakhouten tuinbank voor 2,3,4 of 5 personen? Moderne tuinbanken hebben wij ook dit zijn de aluminium of Rope tuinbanken. De tuinbanken die wij verkopen bestaan in verschillende afmetingen met en zonder kussens. Meet van te voren de ruimte op waar u de tuinbank wilt plaatsen.

Veelgestelde vragen

Een goede tuinbank is in vele uitvoeringen en maten verkrijgbaar. Traditioneel goed is een teakhouten tuinbank. Een teakhouten tuinbank van hoge kwaliteit heeft een lange levensduur. Er zijn ook aluminium, metalen of kunststof tuinbanken. Een goede tuinbank heeft een lekkere zit met een zithoogte van 45 cm. Belangrijk zijn de verbindingen van een tuinbank deze moeten solide zijn. Er bestaan ook rugloze tuinbanken voor een kleinere ruimte, de rugloze tuinbanken zijn minder diep.

Een goede kwaliteit tuinbank is te koop vanaf een paar honderd euro. Teakhouten tuinbanken van het merk Traditional Teak zijn te koop vanaf vijfhonderd euro. Een aluminium, metalen of kunststof tuinbank is een goedkoper alternatief. Deze goedkope tuinbanken zijn soms al te koop vanaf honderd euro. De afwerking en zorg en de gebruikte materialen bepalen de prijs van een goede tuinbank. Maar wat natuurlijk het allerbelangrijkste is. Een goede tuinbank moet lekker zitten.

De afmetingen van een tuinbank zijn natuurlijk afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft. Wanneer de ruimte beperkt is kan een rugloze bank de oplossing zijn. Rugloze tuinbanken zijn minder diep (40 cm) Een standaard tuinbank is er in 2,3,4 en soms wel 5 persoons uitvoering. Een standaard 2-persoons tuinbank heeft vaak een afmeting van 120 cm. Daarna komen de afmetingen 150 cm, 180 cm, 215 cm en 245 cm. De diepte van de gemiddelde tuinbank is 65 cm.

Een goed merk teakhouten tuinbanken is het merk Traditional teak. Deze tuinbanken kenmerken zich door de hoge graad van afwerking en kwaliteit. Het merk Kettler heeft een aanbod van metalen tuinbanken. Wanneer u kiest voor kwaliteit heeft u later nooit spijt. Ook het bekende merk Hartman heeft een aanbod van tuinbanken.

Het beste onderhoudsmiddel voor een teak tuinbank is een teak sealer. Dit is eenvoudig aan te brengen en schoon te maken. Gebruik bij een teakhouten tuinbank geen lak of beits! Een lak kan mechanisch beschadigen hierdoor gaat de tuinbank onder de lak door vergrijzen, daarnaast is een lak zeer moeilijk achteraf te verwijderen, dit geldt ook voor een beits die ver in het teakhout dringt. Een teak sealer is op basis van natuurlijke oliën. U brengt een teak sealer gemakkelijk 2 tot 3 keer per jaar aan. Het schoonmaken gaat daarna met een teak cleaner. Aluminium of kunststof tuinbanken maakt u schoon met een niet agressief sopje. Daarna impregneren met een tuinmeubel beschermer met Uv-filter.

Een hoge kwaliteit teakhouten tuinbank kan wel 15 tot 20 jaar meegaan. Uiteraard met een beetje liefde en onderhoud. Vuren of grenen tuinbanken hebben een korte levensduur soms maar een paar jaar. Een aluminium tuinbank is meestal voorzien van een coating die lang meegaat. Een metalen tuinbank heeft een bescherming vanaf de fabriek en kan hierdoor ook lang meegaan. Aan de kust kan een metalen tuinbank gaan roesten door de zee aanslag dit is iets om rekening mee te houden. Een kunststof tuinbank heeft ook een lange levensduur zeker als deze gemaakt is van gerecyclede materialen.