logo-horizon
Shop

Ligbedden & Ligstoelen

Bij Horizon Tuinmeubelen vind u een groot aanbod van Ligbedden en Ligstoelen. Een groot aanbod van verschillende stijlen en materialen. Een verstelbaar ligbed om heerlijk van het zonnetje te genieten. Of een traditionele teakhouten deckchair. Uiteraard met bijpassende kussens. Ons familiebedrijf kan u een goed advies geven over ligbedden en ligstoelen.

Veelgestelde vragen

Een goed ligbed voor in de tuin is een ligbed waar u gemakkelijk en snel op kan gaan liggen zonder dat u een kussen nodig heeft. Wanneer u een ligbed voor in de tuin uitzoekt kies vooral voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen zoals aluminium, kunststof of teakhout. Wat ook belangrijk is of er wielen onder het ligbed zitten. Zo kunt u het ligbed gemakkelijk verplaatsen naar een andere plek in de tuin. U kunt het ligbed voor in de tuin extra comfortabel maken door er een lekker dik ligbedkussen bij aan te schaffen.

Er zijn verschillende materialen voor een ligbed in de tuin. Het meest voorkomende materiaal is aluminium met een poedercoating en een liggedeelte van textileen. De aluminium/textileen ligbedden zijn er in vele varianten. Een ander materiaal is kunststof, de kunststof ligbedden voor in de tuin zijn meestal opklapbaar, dit is wel zo gemakkelijk wanneer u het ligbed in de winter binnen wilt plaatsen. Als laatste materiaal is het duurzame teakhout een hoogwaardig alternatief. Teakhouten ligbedden hebben een lange levensduur en zien er ook nog eens fraai uit.

In principe kan een ligbed het hele jaar buiten blijven staan. De meeste ligbedden zijn gemaakt van gepoedercoated aluminium of teakhout. Deze materialen zijn uitermate geschikt om het hele jaar buiten te laten. Een beschermhoes is een goede optie om de levensduur van uw ligbed te verlengen. Ook zorgt een beschermhoes ervoor dat het ligbed minder vies wordt. Het advies is om het ligbed 2 x per jaar goed schoon te maken met water en 2 x per jaar te impregneren met een tuinmeubel beschermer. Dit zorgt ervoor dat de coating van het ligbed mooi blijft en niet dof wordt. Wanneer de ruimte beschikbaar is kunt u het ligbed beter binnenplaatsen.

Een aluminium ligbed met textileen bekleding heeft het beste ligcomfort. Textileen is een verend doek wat in het aluminium ligbed is gespannen. Hierdoor heeft u een goed ligcomfort. Combineer het aluminium ligbed met een dik ligbedkussen en u heeft het beste ligcomfort. Doordat de rugleuning van een aluminium ligbed verstelbaar is in meerdere standen kunt u ook helemaal platliggen, waardoor u op uw buik of rug kunt liggen. Een teakhouten ligbed heeft een kussen nodig waardoor deze ook goed ligt.

De levensduur van een ligbed is over het algemeen 10 jaar. De levensduur van een ligbed is afhankelijk hoe u er mee omgaat. Staat het ligbed onder een overkapping dan blijft het ligbed veel mooier. Een beschermhoes in de winter verlengt de levensduur van het ligbed. Het regelmatig schoonmaken van een ligbed is ook aan te bevelen om langer plezier te hebben van het ligbed. Tijdens de gebruiksduur van 10 jaar is het ligbedkussen wel een keer aan vervanging toe. Aan de kust zal een ligbed harden slijten door de invloed van het zoute zeewater.

De gemiddelde afmeting van een ligbed is 210×65 cm. U dient er rekening mee te houden wanneer de rugleuning van het ligbed helemaal naar beneden is geklapt deze de meeste ruimte inneemt. Er zijn ook zogenaamde lounge ligbedden deze nemen veel meer ruimte in soms wel 2,5×2,5 meter.